Cynotilapia afra Mbenji Island mannetje

Cynotilapia afra Mbenji Island vrouwtje

Cynotilapia afra Metangula (White Top) Mannetje

Cynotilapia afra

Verspreiding: Komt voor Noordelijke oever van Likoma en Chizumulu, en ook langs de oostelijke oever en ten noorden van Ntekete.

Maximale lengte mannetje: Deze wordt ongeveer 10 cm.
Maximale lengte vrouwtje :
Deze wordt ongeveer 8 cm.

Leefomgeving in het meer: Heeft geen speciale voorkeur maar komt het meest voor bij rotsachtige bodems die vrij zijn van sediment. Bij overgangsbiotopen vormen de vrouwtjes en de niet volwassen mannetjes grote scholen.

Voedsel in het meer: leeft voornamelijk van plankton.
Voedsel in het aquarium:
Cyclops, mysis, krill, artemia(niet veel), cichlidenmix, spirulinavlokken en vele andere soorten droogvoer. Eet ook van de algen in het aquarium.

Broedgedrag: Mannetjes verdedigen een hol tussen de rotsen. De rijpe vrouwtjes bezoeken deze paaiplaatsen, waarna de paring in het hol plaats vind.

Aquarium en inrichting: Het aquarium moet minimaal een inhoud hebben van 150 liter. Richt het aquarium in door met stenen te stapelen, vele holen ontstaan. De bodem kan van zand of grind zijn.

 Tekst © Herman Prosje, AquaMalawi.com

 

[AquaMalawi] [mijn-cichliden] [Cichliden Atlas] [Fotos Gezocht] [register] [mijn-aquarium] [meer-aquaria] [filter-techniek] [Verlichting] [aquariumwater] [Onderhoud] [Algen] [voeding] [vis-ziektes] [Adverteren] [Forum] [contact] [Nieuwsbrief] [links] [Zoeken] [Copyright]