Nimbochromis linni mannetje

Nimbochromis linni vrouwtje

Nimbochromis linni

Synoniem en handelsbenamingen: Haplochromis Linni.

Verspreiding: komt voor in het gehele meer.

Maximale lengte mannetje: Deze wordt ongeveer 25 cm. In het aquarium 30 cm.
Maximale lengte vrouwtje :
Deze wordt ongeveer 20 cm. In het aquarium 25 cm.

Leefomgeving in het meer: Komt het meest voor in rotsachtige biotopen. Soms wordt hij ook aangetroffen in overgangsbiotopen van rots naar zand.

Voedsel in het meer: Dit is een rover die jaagt op kleine visjes (piscivoor).
Voedsel in het aquarium:
Mysis, krill, artemia, in stukken gehakte vis en mosselen, cichlidenmix en vele soorten droogvoer.

Broedgedrag: Het gehele jaar door kunnen er mannetjes in broedkleuren worden waargenomen, maar elk afzonderlijk mannetje neemt slechts 4 tot 8 weken deel aan het broedproces. Een enkele keer kan er een mannetje in broedkleuren worden waargenomen die een territorium verdedigt. De muilbroedende vrouwtjes worden meestal in biotopen van zand en rots waargenomen. Soms komen deze vrouwtjes ook voor boven zanderige gebieden waarneer daar voldoende voedsel is te vinden voor de jongen.

Aquarium en inrichting: Het aquarium moet minimaal een inhoud hebben van 1000 liter. Inrichten met grote stenen. De bodem kan van fijn zand of grind zijn.

 Tekst © Herman Prosje, AquaMalawi.com

 

[AquaMalawi] [mijn-cichliden] [Cichliden Atlas] [Fotos Gezocht] [register] [mijn-aquarium] [meer-aquaria] [filter-techniek] [Verlichting] [aquariumwater] [Onderhoud] [Algen] [voeding] [vis-ziektes] [Adverteren] [Forum] [contact] [Nieuwsbrief] [links] [Zoeken] [Copyright]