Placidochromis phenochilus Mdoka Deep mannetje

Pl. phenochilus Mdoka Deep vrouwtje

Placidochromis phenochilus White Lips mannetje van minder diep voorkomende soort
Herkenbaar aan de wittere lippen.

Placidochromis phenochilus

Synoniem en handelsbenamingen: Haplochromis phenochilus, Placidochromis phenochilus lupingu, Placidochromis phenochilus Taiwan reef, Placidochromis phenochilus White Lips (Mdoka), Placidochromis phenochilus Mdoka Deep.

Verspreiding: Komt voor bij langs de noordwestelijke kust, aan de noordkant van South Rukuru en ten noorden van Ruhuhu.

Maximale lengte mannetje: Deze wordt ongeveer 17 cm. In het aquarium 20 cm.
Maximale lengte vrouwtje : Deze wordt ongeveer 15 cm. In het aquarium 17 cm.

Leefomgeving in het meer: Wordt vaak aangetroffen in zanderige biotopen maar soms wordt hij ook aangetroffen in overgangsbiotopen waar tussen de stenen veel ruimte met zand is. Wordt meestal op een diepte van meer dan 15 meter aangetroffen.

Voedsel in het meer: Leeft van opdwarrelend bodemmateriaal dat veroorzaakt wordt door grote zandzevende cichliden. Hieruit pikken ze de kleine eetbare deeltjes zoals kleine diertjes en algen.
Voedsel in het aquarium: Mysis, krill, artemia, Malawimix en vele soorten droogvoer.

Broedgedrag: De paring vind waarschijnlijk in een nest op het zand plaats. In het aquarium vind de paring op het zand of op een steen plaats zonder een nest te bouwen.

Gedrag in het aquarium: Deze cichlide is zeer levendig maar is tegen over andere soorten cichliden niet agressief. De vrouwtjes kunnen een beetje schuchter zijn.

Aquarium en inrichting: Het aquarium moet minimaal een inhoud hebben van 400 liter. Inrichten met grote stenen waarmee holen gebouwd kunnen worden. De bodem moet het liefst van fijn zand zijn om tot paring te komen.

 Tekst © Herman Prosje, AquaMalawi.com

 

[AquaMalawi] [mijn-cichliden] [Cichliden Atlas] [Fotos Gezocht] [register] [mijn-aquarium] [meer-aquaria] [filter-techniek] [Verlichting] [aquariumwater] [Onderhoud] [Algen] [voeding] [vis-ziektes] [Adverteren] [Forum] [contact] [Nieuwsbrief] [links] [Zoeken] [Copyright]