a = Hyrdra
b = Planaria

Planaria’s en hydra’s

Planaria’s zijn witgrijze platte wormpjes. Deze kunnen bij overvoering zich massaal vermeerderen. Wanneer het licht uit is, komen ze massaal op het vooruit van het aquarium zitten. Dit komt door het licht in de kamer waar ze op afkomen. Planaria’s kunnen op zich voor de vis geen kwaad, maar het kan voor het zicht zeer vervelend zijn. Op een gegeven moment wanneer het voedsel aanbot verdwijnt, kunnen ze gaan parasiteren op de huid en kieuwen van de vissen. De vissen kunnen dan zeer gestrest worden, wat dan weer nadelig is voor het conditie van de vis.

Hydra’s zijn zoetwater poliepen  die meestal met levende watervlooien in het aquarium worden gesleept. Ze kunnen zich zeer snel vermeerderen op planten en ruiten. Dit is meestal geen gezicht voor het aquarium, bovendien kunnen ze de jongen die nog in de muil van de vis zit doden. Tegen hydra’s en planaria’s zijn verschillende medicijnen verkrijgbaar in de aquariumwinkel.

Tekst © Herman Prosje, AquaMalawi.com

 

[AquaMalawi] [mijn-cichliden] [Cichliden Atlas] [Fotos Gezocht] [register] [mijn-aquarium] [meer-aquaria] [filter-techniek] [Verlichting] [aquariumwater] [Onderhoud] [Algen] [voeding] [vis-ziektes] [Adverteren] [Forum] [contact] [Nieuwsbrief] [links] [Zoeken] [Copyright]