Protomelas sp. “hertae” mannetje

P. sp. “hertae” vrouwtjes

Protomelas sp. “hertae”

Synoniemen en handelsbenamingen: Haplochromis hertae, Electrochromis hertae, Protomelas lobochilus.

Verspreiding: Komt voor bij Likoma, Thumbi West en de Maleri’s.

Maximale lengte mannetje: Deze wordt ongeveer 18 cm.
Maximale lengte vrouwtje :
Deze wordt ongeveer 15 cm.

Leefomgeving in het meer: Heeft de voorkeur voor rotsachtige bodem maar komt ook wel voor tussen de rotsen in de overgangsbiotopen. Leeft op een diepte van 5 tot 15 meter.

Voedsel in het meer: Leeft hoofdzakelijk van insectenlarven die zich tussen de rotsspleten bevinden, maar jaagt ook wel op zachtschalige diertje die zich in de algvelden bevinden.
Voedsel in het aquarium:
Mysis, krill, artemia, cichlidenmix en vele soorten droogvoer.

Broedgedrag: De mannetjes verdedigen een hol dat gelegen is tussen de rotsen. De vrouwtjes zetten de broedzorg nog enige tijd voort nadat de jongen zijn losgelaten. In het aquarium paren ze meestal op een grote platte steen.

Aquarium en inrichting: Het aquarium moet minimaal een inhoud hebben van 600 liter. Het aquarium inrichten met veel grote stenen. Bodem kan van zand of grind zijn.

 Tekst © Herman Prosje, AquaMalawi.com

 

[AquaMalawi] [mijn-cichliden] [Cichliden Atlas] [Fotos Gezocht] [register] [mijn-aquarium] [meer-aquaria] [filter-techniek] [Verlichting] [aquariumwater] [Onderhoud] [Algen] [voeding] [vis-ziektes] [Adverteren] [Forum] [contact] [Nieuwsbrief] [links] [Zoeken] [Copyright]