Protomelas ornatus mannetje

Protomelas ornatus vrouwtje

Protomelas ornatus

Synoniemen en handelsbenamingen: Haplochromis ornatus, Haplochromis Flavimanus, Haplochromis Maleri Thick Lip, Protomelas ornatus.

Verspreiding: Komt voor in het gehele meer.

Maximale lengte mannetje: Deze wordt ongeveer 25 cm.
Maximale lengte vrouwtje :
Deze wordt ongeveer 20 cm.

Leefomgeving in het meer: Komt hoofdzakelijk voor bij overgangsbiotopen waar rots overgaat in zandbodem in zeer ondiep water. Leeft op dieptes van 1 tot 10 meter.

Voedsel in het meer: Dit is een rover die jacht maakt op kleine diertjes en kleine vissen.
Voedsel in het aquarium:
Mysis, krill, artemia, fijngehakte mosselen, fijngehakte vis, cichlidenmix en vele soorten droogvoer.

Broedgedrag: De mannetjes verdedigen een hol dat gelegen is tussen de rotsen. Dit hol moet wel een zandbodem hebben waar zij een burcht kunnen bouwen. De mannetjes leven doorgaans in kleine groepen. De vrouwtjes vormen met de onvolwassen mannetje kleine scholen die uit 20 exemplaren kunnen bestaan. In het aquarium paren ze in een kuil op het zand.

Aquarium en inrichting: Het aquarium moet minimaal een inhoud hebben van 750 liter. Het aquarium inrichten met veel grote stenen. De voorkeur gaat uit naar een zandbodem.

 Tekst © Herman Prosje, AquaMalawi.com

 

[AquaMalawi] [mijn-cichliden] [Cichliden Atlas] [Fotos Gezocht] [register] [mijn-aquarium] [meer-aquaria] [filter-techniek] [Verlichting] [aquariumwater] [Onderhoud] [Algen] [voeding] [vis-ziektes] [Adverteren] [Forum] [contact] [Nieuwsbrief] [links] [Zoeken] [Copyright]