Pseudotropheus sp.”kingsizei” maingano Mannetje

Pseudotropheus sp.”kingsizei” vrouwtje aquarium

Pseudotropheus sp.”kingsizei”

Synoniem en handelsbenamingen: Pseudortopheus Kingsizei, Cynotilapia Pulpican.

Verspreiding: Wordt aangetroffen tussen het vasteland van Likoma en het eiland maingano.

Maximale lengte mannetje: Deze wordt ongeveer 9 cm.
In het aquarium 11 cm.
Maximale lengte vrouwtje: Deze wordt ongeveer 7 cm.
In het aquarium 9 cm.

Leefomgeving in het meer: Wordt aangetroffen in overgangsbiotopen waar ze zich het meest ophouden in de nabijheid van kleine rotsen.

Voedsel in het meer: Eet van de algenvelden die op de rotsen groeien.
Voedsel in het aquarium: Mysis, krill, cyclops, artemia (niet te veel), cichlidenmix en vele soorten droogvoer.

Broedgedrag in de natuur: De mannetjes verdedigen een territorium. De mannetjes graven een nest in het zand dat gelegen is aan de onderkant van een steen waar zij de vrouwtjes naar toe lokken.
Broedgedrag in het aquarium: De mannetjes graven als het even kan net als in de natuur een nest aan de onderkant van een steen waar zij de vrouwtjes naar toe lokken. Mocht hier niet plaats voor zijn in het aquarium dan paren ze meestal achter de stenen.

Aquarium en inrichting: Het aquarium moet minimaal een inhoud hebben van 200 liter. Inrichten met grote stenen waar mee men holen kan maken zoadat het vrouwtje er in kan schuilen. De bodem kan van grind of zand zijn. Een speciaal aquarium met alleen deze soort moet minimaal een inhoud hebben van 150 liter (1 man met maximaal 3 vrouwen).

 Tekst © Herman Prosje, AquaMalawi.com

 

[AquaMalawi] [mijn-cichliden] [Cichliden Atlas] [Fotos Gezocht] [register] [mijn-aquarium] [meer-aquaria] [filter-techniek] [Verlichting] [aquariumwater] [Onderhoud] [Algen] [voeding] [vis-ziektes] [Adverteren] [Forum] [contact] [Nieuwsbrief] [links] [Zoeken] [Copyright]